« Tillbaka

Ankbröst med rotselleri & apelsin

Fågel

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

45 Min.
(28)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
28 Omdömen
Ankbröst med rotselleri & apelsin
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 45 Min.

Gör så här:

1. Skär skåror i ett rutmönster i fettkappan på ankbröstet, krydda med salt och peppar. Lägg i kall panna utan fett med skinnsidan nedåt och stek tills skinnet är gyllene och krispigt. Bryn snabbt på andra sidan. Efterstek i 125° ugn tills innertemperatur 54°. Låt vila ca 5 minuter. Skiva ankan i ca 1 cm tjocka skivor.

2. Apelsinsås: Blanda socker och vinäger i en kastrull. Värm under omrörning på låg värme tills sockret har smält utan att bränna. Tillsätt apelsinsaft och kycklingbuljong. Koka ihop tills 1/3 återstår. Tillsätt rivet apelsinskal, lite ankfett från stekpannan, smaka av med salt och peppar.

3. Stek kål och lök snabbt i panna och servera till ankan.

4. Vid servering lägg lite selleripuré i botten, toppa med kål, skivat ankbröst och ringla lite apelsinsås över. Toppa med rostade hasselnötter.