« Tillbaka

Apelsinkyckling i lergryta

#Lidlsmästare

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

90 Min.
(6)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
6 Omdömen
Apelsinkyckling i lergryta
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 90 Min.

Gör så här:

1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Hela grytan ska vara täckt av vatten (även locket).

2. Förbered grönsakerna och kycklingen medan grytan är i blöt:  Ansa fänkål och pak choi. Skala vitlök och lök. Skär fänkålen och löken i stora klyftor.

3. Blanda ihop rapsolja, salt och peppar. Massera kycklingen med oljeblandningen.

4. Tvätta apelsinerna noga och skär dem i stora klyftor. Skala physalisbären.

5. När lergrytan har stått i blöt i 15 minuter, ta bort grytan ur vattnet. Sätt fänkåls- och lökklyftorna på botten av grytan. Tillägg hela vitlöksklyftor och pak choi. Fyll kycklingen med några apelsinklyftor och ställ kycklingen ovanpå grönsakerna i grytan. Sätt resten av apelsinklyftorna samt physalisbären runt omkring kycklingen.

6. Sätt locket på och ställ grytan i en kall ugn, i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Låt kycklingen tillagas i 90 minuter. Kontrollera efter 90 minuter att kycklingen säkert är genomstekt.

7. Servera genast tillsammans med t.ex. ris eller couscous.

Recept av: jattasvan - vinnare av #lidlsmästare 2019 vecka 9