« Tillbaka

Bakad camembert med glöggkokta fikon

Jul

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

40 Min.
(6)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
6 Omdömen
Bakad camembert med glöggkokta fikon
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 30 - 40 Min.

Gör så här:

1. Rosta nötterna i ugnen, hacka dem grovt och blanda med honung.

2. Koka upp socker, glögg, kanel, citronsaft och kryddnejlika i en kastrull som rymmer alla fikon på botten.

3. Lägg i fikonen så att de precis täcker botten och låt sjuda försiktigt tills de är mjuka men inte sönderkokta. Ta av från värmen, lägg i citronskal och låt svalna under lock.

4. Sätt ugnen på 175 °C. Ta bort papperet från brieosten och lägg tillbaka den i underdelen av förpackningen. Baka osten i ugnen i 10-15 minuter. Kolla så att den har smält inuti.

5. Häll nöt- och honungsblandningen över den heta osten och servera med de glöggkokta fikonen.