« Tillbaka

Basilikagnocchi med örtolja och rostade mandlar

#Lidlsmästare

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

120 Min.
(15)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
15 Omdömen
Basilikagnocchi med örtolja och rostade mandlar
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 120 Min.

Gör så här:

1. Värm upp ugnen till 200 grader, nagga potatisen och behåll skalet på. Lägg potatisen på ugnsgaller i ca 30 minuter beroende på storlek på potatisen. Mortla under tiden 2 krukor färsk basilika tills den blivit till en puré. Ta ut potatisen när den mjuknat och låt svalna. Ta bort skalet från potatisen och pressa ner den i en bunke med en potatispress. Tillsätt den mortlade basilikapurén, salt, äggula och mjöl. Blanda snabbt ihop degen, knåda inte för mycket för då kan potatisen börja släppa vätska.

2. Mjöla bakbordet och dela degen i 4 bitar. Rulla ut till långa rullar och dela i 1,5 cm små bitar. Ta gnocchibitarna och rulla lite lätt på en gaffel för att bilda ett mönster.

3. Koka upp lättsaltat vatten och koka några gnocchi i taget i cirka 1,5 minut tills de börjar flyta upp, upprepa tills du kokat alla. Lägg upp i en sil och låt rinna av.

4. Lägg ner gnocchin i en bunke och tillsätt rapsolja så att dem inte klibbar ihop. Ställ in dem i kylen och låt svalna i cirka 20 minuter.

5.  Hacka mandlarna och rosta i torr panna på medelvärme i några minuter tills dem fått fin färg.

6. Mortla 1 kruka färsk basilika, vitlök, citronsaft och salt. Tillsätt rapsoljan.

7. Smält 50 gram äkta smör. Stek gnocchin på hög värme tills dem fått fin färg. Lägg upp på tallrik men spar smöret som du stekt i. Ringla över örtoljan. Riv över parmesanost och strö över de rostade mandlarna och avsluta med att ringla över det brynta smöret från pannan.  

Recept av: @tasteforus - vinnare av #lidlsmästare 2019 vecka 13