« Tillbaka

Bibimbap

Middag

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

45 Min.
(19)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
19 Omdömen
Bibimbap
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 45 Min.

Koreansk nationalrätt med entrecôte, kimchi och ris. Hittar du inte gochujang-sås (koreansk chilsås) kan du använda annan chilisås som du gillar.
Gochujang och kimchi hittar du i de flesta asiatiska butiker.

Gör så här:

1. Koreansk entrecote: Blanda samman marinaden och lägg i köttet. Låt stå medan du gör de andra ingredienserna. Stek sedan köttet i stekpanna på hög värme.

2. Koka riset enligt förpackningens anvisning.

3. Chilipicklad gurka: Blada ättika, socker, salt och koreansk chilipulver. Vänd ner gurkan. Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå. Låt stå 20 minuter i kylen och häll av överflödig vätska innan servering.

4. Lägg upp i skål med ris i botten, stekt kött, picklad gurka, kimchi, morötter och rädisa.