« Tillbaka

Bibimbap

Middag

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

45 Min.
(3)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
3 Omdömen
Bibimbap
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Instruktioner

Tillagningstid: 45 Min.

Koreansk nationalrätt med entrecôte, kimchi och ris. Hittar du inte gochujang-sås (koreansk chilsås) kan du använda annan chilisås som du gillar.
Gochujang och kimchi hittar du i de flesta asiatiska butiker.

Gör så här:

1. Koreansk entrecote: Blanda samman marinaden och lägg i köttet. Låt stå medan du gör de andra ingredienserna. Stek sedan köttet i stekpanna på hög värme.

2. Koka riset enligt förpackningens anvisning.

3. Chilipicklad gurka: Blada ättika, socker, salt och koreansk chilipulver. Vänd ner gurkan. Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå. Låt stå 20 minuter i kylen och häll av överflödig vätska innan servering.

4. Lägg upp i skål med ris i botten, stekt kött, picklad gurka, kimchi, morötter och rädisa.