« Tillbaka

Broccoli med apelsinsmörsås, gröna ärtor och krispig lök

Förrätt

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

60 Min.
(0)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
0 Omdömen
Broccoli med apelsinsmörsås, gröna ärtor och krispig lök
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 60 Min.

Gör så här:

Apelsin Beurre Blanc

Finhacka löken, sjud på svag värme i en liten kastrull med apesinkoncentrat, vitt vin och vatten tills 2 dl återstår. Sila, sänk värmen och tillsätt smöret under ständig omrörning.

Smaka av med curry och salta vid behov. Låt stå på låg värme med lock. Får inte koka eller sjuda mer.

Smördegsplattor (om du gör den själv)

  • 125 g smör
  • 2 dl vetemjöl 0,5 dl vatten
     

Blanda ingredienserna och forma till en deg. Låt vila inplastad i kylen i minst 15 min. Kavla ut degen och vik den dubbel. Upprepa minst tre gånger. Låt vila i kylen ytterligare 15 min.

Skär ut fyra plattor, ca 12×8 cm. Pensla med lättvispat ägg och baka i lätt press med bakplåtspapper emellan. Grädda på 165 °C i ca 15 min. Låt svalna på galler.

Om du använder färdigkavlad smördeg: skär i 6 bitar.

Lök och ärtor

Koka ärtorna i vatten i ca 1 min. Spola i kallt vatten. Skiva löken tunt, pudra med maizena och fritera krispiga i lite olja på medelhög värme.

Vid servering

Lägg smördegsplattan på tallriken, dela broccolin i buketter, stek hastigt tills gyllene i olivolja i ca 1–2 min. Lägg på smördegen, tillsätt ärtorna i såsen och rippla över broccolin. Toppa med lökringarna.