« Tillbaka

Broccolipaj med fårost & tomat

Paj

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

90 Min.
(16)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
16 Omdömen
Broccolipaj med fårost & tomat
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 90 Min.

Gör så här:

Pajdeg

Knåda ihop det kalla smöret och mjölet till en deg och tillsätt sist det iskalla vattnet och knåda in det i degen. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda sedan skalet i 10-12 min på 225°

Fyllning

1. Sänk ugnen till 175°

2. Förkoka broccolin i saltat vatten i enbart ca 2 min. Häll av vattnet noga och låt broccolin rinna av en stund på hushållspapper. Fördela broccolin i pajskalet tillsammans med hälften av de halverade cocktailtomaterna.

3. Blanda ägg och grädde i en separat bunke och salta och peppra äggstanningen.

4. Fördela gratängosten över broccolin och slå sedan på äggstanningen. Sedan är det dags att fördela resterande tomater och smula över fetaosten.

 

Baka i ugnen i ca 45 minuter på 175° tills pajen fått fin färg och du ser att äggstanningen ”satt sig”