« Tillbaka

Chiligrillad grillkarré med getostkräm, marinerad zucchinisallad och bakad potatis

Kött

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

60 Min.
(3)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
3 Omdömen
Chiligrillad grillkarré med getostkräm, marinerad zucchinisallad och bakad potatis
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 60 Min.

Gör så här:

1. Riv skalet från citronen, gnid in potatisen med skalet och övriga ingredienser.

2. Slå in styckvis i aluminiumfolie och lägg direkt på grillkolen eller gallret. Baka tills de är mjuka hela vägen igenom, tar ca 30 min.

3. Dela citronen och grilla på snittytan tills den får rejält med färg, mörkbrun. Pressa ur citronjuicen, blanda med senapen, oljan och hackad persilja.

4. Hyvla zucchinin med en osthyvel och blanda med vinägretten och ställ åt sidan.

5. Mixa eller vispa ihop getost, crème fraiche och honung till en slät kräm.

6. Grilla karrén hårt på grillen, ca 6-7 min på varje sida. Placera dem därefter på en svalare del av grillen i 4-5 min.

Servering:

1. Ta ut potatisen ur folien, snitta ett kors i dem och pressa till så de öppnar sig, fördela krämen i varje.

2. Gör en boll av zucchinin och servera med karrén.

Recept av: David Enmark