« Tillbaka

Choklad- och lakrits-tarte med flingsalt

Baka

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

40 Min.
(12)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
12 Omdömen
Choklad- och lakrits-tarte med flingsalt
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 40 Min.

Gör så här:

1.Mixa snabbt ihop alla ingredienser till botten i en matberedare. Tryck ut degen i en smörad rektangulär form ca 10x35 cm. Nagga degen och låt stå i kylskåpet ca 20 minuter. Sätt ugnen på 175°C.

2. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills det känns frasigt. Låt svalna.

3. Koka upp sirap, socker, vispgrädde och kakao i en kastrull. Låt sjuda ca 20 minuter, rör om då och då. Ta kastrullen från plattan och rör ner smör och salt. Rör om till en slät kräm

4. Häll krämen i mördegsbotten. Garnera med krossade lakritskarameller och flingsalt. Låt svalna i kylskåp ca 3 timmar eller tills krämen stelnat tillräckligt för att skära i.