« Tillbaka

Chokladmousse med rostad vit choklad och basilikasocker

#Lidlsmästare

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

40 Min.
(6)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
6 Omdömen
Chokladmousse med rostad vit choklad och basilikasocker
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 40 Min.

Gör så här:

Chokladmousse

1. Hacka 100 g vit choklad och lägg ut på bakplåtspapper.

2. Baka av mitt i ugnen i 150 grader tills det fått fin gyllenbrun färg ca 10-15 minuter.

3. Låt svalna och smält sedan med 1 dl grädde i en kastrull på medelhög värme.

4. Hacka 100 g mörk choklad och smält ned i grädden med den vita chokladen och låt svalna.

5. Vispa 3 dl grädde relativt hårt och rör ned den svalnade chokladgrädden. Ställ svalt och spritsa eller häll upp på tallrikar eller i skålar.

Mördegssmul

1. Tärna 50 g smör och nyp ihop med 1 dl vetemjöl, 0.5 dl farinsocker, 0,5 dl mandelmjöl och 1 tsk vaniljsocker.

2. Blanda till en smulig deg och fördela på bakplåtspapper.

3. Baka av mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-10 minuter eller tills det fått fin färg. Låt svalna.

Basilikasocker

1. Mixa färsk basilika med strösocker.

Garnera moussen med basilikasocker, blåbär, hallon, hasselnötter och mördegssmul.

Recept av @nattismat - Vinnare av #idlsmästare