« Tillbaka

Currybollar och sötpotatis med krämig majonnäs

#Lidlsmästare

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

40 Min.
(9)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
9 Omdömen
Currybollar och sötpotatis med krämig majonnäs
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Förberedelsetid: 10 Min.
Tillagningstid: 40 Min.

Gör så här:

Kycklingbollar

  1. Finhacka gul lök och vitlök och stek i smör tills de mjuknar. Tillsätt curry och rör runt i emmlan åt. Sätt åt sidan och låt svalna.
  2. Knäck i ett ägg i kycklingfärsen, krydda med salt och peppar och tillsätt lökblandningen. Blanda och forma till valfri rund storlek och stek i stekpanna.

 

Sötpotatis i variation

  1. Dela sötpotatisen i bitar. Lägg sötpotatisen på en plåt och ringla över lite olja  salt, peppar, och lökpulver.
  2. Rosta i ugn i 200 C i ca 15-20 min tills potatisen är mjuk.
  3. Ta resterande av potatisen och skiva tunt. Häll ca 1,5 cm olja och fritera dem tills gyllene. Vill man inte fritera kan man köpa lättsaltade chips.

Majonnäs

  1. Lägg alla ingredienser i en hög smal skål och mixa med stavmixer till slät. Börja nerifrån och dra sakta staven  uppåt tills allt är slätt. Tar ca 2 sekunder.
  2. Dela upp majonäsen i 2 skålar, smaksätt ena med dragon och den andra med curry.

Gott att servera med brysselkålsblad, tomater och mangoldblad.

Recept av: mlo.lowcarbdiet - vinnare av #lidlsmästare 2019 vecka 7