« Tillbaka

Enkel köttfärsgryta

Middag

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

40 Min.
(7)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
7 Omdömen
Enkel köttfärsgryta
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Instruktioner

Tillagningstid: 40 Min.

Gör så här:

1. Börja med att sätta fart på riset (glöm ej att salta vattnet).

2. Hacka löken, skär purjolöken i små halvmånar och skär baconet i centimeterstora bitar.

3. Bryn köttfärsen i smöret, gärna i en gjutjärnsgryta eller dylikt. När färsen har fått färg, tillsätt curry och chilipulver efter smak. Sänk sedan temperaturen och låt fräsa under lock.

4. Tillsätt lök och purjolök och bryn ytterligare en liten stund under lock (löken ska inte bli för mjuk).

5. Tillsätt sedan krossade tomater, buljongtärningen och tomatpurén. Rör om och låt puttra ihop sig under lock medan du steker baconet.

6. När baconet är stekt till önskad konsistens, lägg det i den puttrande grytan och rör om ordentligt. Smaka av och tillsätt ev. kryddor du tycker fattas.

Tips: Servera gärna med en fräsch sallad till.