« Tillbaka

Fisk på två sätt med färsk pasta, currysås och honungsbacon

#Lidlsmästare

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

40 Min.
(12)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
12 Omdömen
Fisk på två sätt med färsk pasta, currysås och honungsbacon
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 40 Min.

Gör så här:

1. Skölj och torka torsken. Salta och Ångkoka ca 20-25 min. Använd ångkokare, eller sil och kastrull med sjudande vatten. Glöm inte locket. Ångkoka grönsakerna tillsammans med fisken (behåller sin knaprighet) eller koka snabbt i vatten.

Undertiden fisken tillagas så förbered såsen.

2. Currysås- hacka schalottenlök och stek mjukt i smör på medelvärme. Häll i curry, grönsaksbuljong och tillsätt cream fraiche och grädde. Låt koka upp tills det tjocknar lite. Smaka av med svartpeppar och ställ åt sidan.

3. Ta bort skinnet från strömmingen, torka av fisken med papper och krydda med salt, citron, fänkål, saffran (fiskkrydda) och panera först i mjöl, doppa i ägg och sist panko. Fritera strömmingen gyllenbrun. Låt fisken rinna av på hushållspapper.

4. Stek bacon, ringla över honung och stek bacon knaprig.

5. Koka pasta enligt anvisning.

6. Häll upp sås i botten av en djup tallrik, sila pasta och lägg upp fint i mitten av tallriken.

7. Ta upp torsken och lägg den på pastan med grönsakerna.

8. Lägg sedan på den friterade strömmingen. Avsluta med bacon och ugnstekta cocktailtomater.

7. Garnera med örtolja- gör du enkelt med olivolja och örterna, blanda och ringlar över hela rätten.

Recept av: lilian.skoldheim - vinnare av #lidlsmästare vecka 4