« Tillbaka

Fiskgryta från Smögen

Fisk & Skaldjur

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

30 Min.
(46)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
46 Omdömen
Fiskgryta från Smögen
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 30 Min.

Gör så här:

1. Skala och hacka löken.

2. Skölj och strimla purjolöken.

3. Smält smöret i en stor gryta. Fräs löken ett par minuter tills den blivit genomskinlig och glansig.

4. Pressa vitlök och häll i. Rör sedan ner salt, timjan, basilika och tomatpuré. Låt fräsa en kort stund.

5. Tillsätt vinet och buljongtärningarna och låt koka ett par minuter.

6. Rör ner crème fraîche, grädde och vatten och låt det i 15 minuter.

7. Skär den tinade fisken i munsbitar, lägg i grytan och låt sjuda i ytterligare 7 minuter.

8. Häll i räkorna. Hetta upp och servera genast – förslagsvis med en bit baguette.

Ett tips: Tillsätt en klick aioli för att ytterligare förhöja smaken.