« Tillbaka

Fläskkarré med päron, chili och sötpotatispuré

#Lidlsmästare

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

30 Min.
(108)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
108 Omdömen
Fläskkarré med päron, chili och sötpotatispuré
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Förberedelsetid: 60 Min.
Tillagningstid: 30 Min.

Gör så här:

Kött & Marinad

1. Skär köttet i portionsstora bitar och trimma bort onödigt fett.

2. Lägg päron, lök, chili, vitlök, socker, olivolja, salt, soja, och ingefära i en matberedare och blanda tills det blir en slät marinad. Lägg därefter köttskivorna i marinaden och låt de marineras i ca en timme.

3. Stek sedan köttbitarna på högvärme tills de får en tydlig yta. Tillaga därefter köttskivorna i ugnen i 20 till 30 minuter på 150 grader.

Skär gärna i skivor vid servering.

Sötpotatispuré

1. Koka sötpotatisen i saltat vatten tills den blir mjuk.

2. Häll ur vattnet och låt sötpotatisen ånga av.

3. Lägg sötpotatisen i en matberedare tillsammans med crème fraiche, limeskal och limesafte. Blanda tills det blir en slät puré. Blanda därefter i chili och gräslök, och smaka av med salt.

Inlagd kålrot och gul chili

1. Koka ättika, socker, salt och vatten till en lag.

2. Lägg i kålrot och låt koka på svag värme 2-4 minuter tills kålroten börjar mjukna.

3. Tillsätt därefter chili och låt svalna i ca 1h  innan servering för att smakerna ska mogna.

 
Recept av: adamlundsmat - vinnare av #lidlsmästare 2019 vecka 3