« Tillbaka

Flintastek “spicy jerk” med ananassalsa och sötpotatis

Middag

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

45 Min.
(2)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
2 Omdömen
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Förberedelsetid: 60 Min.
Tillagningstid: 45 Min.

Gör så här:

Flintastek

1. Blanda alla torra kryddor och pressa sedan ner vitlöken och juicen från limefrukterna.

2. Låt köttet marinera i kryddblandningen i 1 timme.

3. Grilla på medelvärme i 8-9 minuter på varje sida, och låt sedan vila i 5-6 min på svag värme.

Ananassalsa

1. Skär bort skalet på ananasen och tärna fruktköttet. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

2. Strimla löken och blanda med ananasen och chilin.

3. Tillsätt pressad vitlök och citron. Smaka av med salt och peppar.

Sötpotatis

1. Skala och dela sötpotatisen.

2. Hacka vitlöken, blanda med oljan och häll över sötpotatisen.

3. Rosta i ugnen på 175 °C i ca 20 min.