« Tillbaka

Focaccia

Baka

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

90 Min.
(5)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
5 Omdömen
Focaccia
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Förberedelsetid: 60 Min.
Tillagningstid: 90 Min.

Gör så här:

1. Vispa ut jästen med vatten, 0,5 dl olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg. Knåda i ca 5 minuter. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 35 minuter.

2. Sätt ugnen på 220 °C, varmluft. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten. Platta ut degarna tills de är ca 1-2 cm tjocka. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

3. Tryck en massa hål i degen med fingrarna. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt, eller lägg på någon av fyllningarna nedan.

4. Grädda brödet mitt i ugnen tills det är gyllenbrunt, ca 10 minuter.

Fyllning:

Fyllning tomat och basilika:

Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Tryck ner hela körsbärstomater och basilikablad i degen och grädda sedan.

Fyllning rosmarin:

Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Krossa hela kvistar med rosmarin i mortel. Tillsätt lite olivolja och gnugga runt rosmarin och olja i morteln. Ringla över rosmarinoljan och strö över flingsalt. Grädda i ugnen.

Fyllning oliver och rödlök:

Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Kärna ur och hacka oliverna fint, skala och skiva löken i tunna skivor. Strö oliver och lök över den färdigjästa degen på plåten och tryck ner dem lite. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.  Grädda sedan i ugnen.