« Tillbaka

Friterad kyckling med sellerisallad och blue cheese dip

Kyckling

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

30 Min.
(12)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
12 Omdömen
Friterad kyckling med sellerisallad och blue cheese dip
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Förberedelsetid: 120 Min.
Tillagningstid: 30 Min.

Gör så här:

Kycklingben

1. Blanda turkisk yoghurt och kryddor.

2. Gör små snitt i kycklingen så att marinaden kan tränga in. Vänd ner kycklingen i yoghurtblandningen och låt stå i minst 2 timmar.

3. Ta upp benen och vänd i mjöl.

4. Värm ca 1 liter olja till 170 °C i en fritös eller tjockbottnad kastrull. Fritera kycklingen i 7-8 minuter.

Salladen

Blanda grönsakerna och äpplet. Tillsätt saften från citronen, lite olivolja, honung, salt och peppar.

Blue cheese dip

Smula ner eller mixa osten med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Recept av: Mimmi Siezing