« Tillbaka

Fryst jordgubbsmousse-tårta på knäckflarnsbotten

Snabbt & Enkelt

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

50 Min.
(5)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
5 Omdömen
Fryst jordgubbsmousse-tårta på knäckflarnsbotten
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 50 Min.
Mer tidsinformation:

4 timmar

Gör så här:

1. Skölj och noppa jordgubbarna (om de är färska). Mixa 500 g av jordgubbarna i en matberedare eller mixer till en slät puré. 

2. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden, inte för hårt.

3. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén. Tillsätt sedan grädden och blanda till en slät smet. Häll smeten i en rund bakpappersklädd springform, ca 24 cm i diameter, och ställ i frysen minst 4 timmar.

4. Sätt ugnen på 200°C. Blanda ihop alla ingredienser till knäckflarnsbotten. Bred ut smeten till en rund botten (lite större än springformen) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 10–15 min, håll lite koll så att den inte bränns. Låt svalna.

6. Ta ut moussetårtan ur formen och lägg den på knäckflarnsbottnen, 30–40 min före servering.

7. Toppa med färska jordgubbar och mynta.