« Tillbaka

Grillad kyckling med lime och cole slaw

Kyckling

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

60 Min.
(2)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
2 Omdömen
Grillad kyckling med lime och cole slaw
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 60 Min.

Gör så här:

1. Börja med glazen. Koka upp limejuice och limeskal, socker, paprikapulver och olja tills det tjocknar, ca 5 min. Låt svalna. 

2. Skölj och strimla vitkålen. Skär majskornen av kolvarna, de får gärna sitta ihop i lite större bitar. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. 

3. Blanda crème fraiche, majonnäs, senap, socker, salt och peppar i en bunke. Tillsätt kål, majs och avokado. Blanda väl. 

4. Salta kycklingklubborna och pensla runt om med glazen. Grilla på indirekt värme* ca 30 min på vardera sida, och pensla med glazen emellanåt, tills kycklingen är helt genomstekt. 

5. Servera kycklingen med cole slaw och toppa gärna med färsk koriander och limeklyftor. 

 

*Med indirekt värme menas att glöden är placerad på en mindre del av grillen och att råvaran läggs en bit från glöden. Locket ska vara på.