« Tillbaka

Grillade färsspett med kidneybönsröra, ris och rökt lök

Middag

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

75 Min.
(0)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
0 Omdömen
Grillade färsspett med kidneybönsröra, ris och rökt lök
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Förberedelsetid: 120 Min.
Tillagningstid: 75 Min.

Gör såhär:

Färsspett

Blanda samman allt och dela smeten i 8 delar. Forma till rullar och trä spetten rakt igenom. Grilla på medelvärme tills färsen är gyllenbrun och genomstekt.

Kidneybönsröra

Mixa kidneybönorna med vatten och sesam. Smaka av med salt och peppar.

Rökt lök

Skala löken och marinera i resten av ingredienserna i ca 2 timmar. När glöden är perfekt, placera lökarna på gallret och stäng locket till grillen (eller täck med folie). Låt ligga i ca 1 timme och kolla sedan att löken är karemelliserad på ytan och mjuk i mitten. Dela varje lök i fyra bitar och servera. Rök gärna med al- eller björkved.

 

Servera med ris, 3/4 dl per portion.