« Tillbaka

Grillade fläskkotletter med ananas- och gurkmeja-glaze

Kött

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

60 Min.
(1)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
1 Omdömen
Grillade fläskkotletter med ananas- och gurkmeja-glaze
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 60 Min.

Gör så här: 

1. Ta fram köttet ca 1 timme innan grillning, så att det blir rumstempererat. Förbered sedan marinaden. Blanda alla ingredienser utom salt i en kastrull. Låt sjuda ca 10–15 min tills vätskan är reducerad till ¾ dl. Låt svalna. Häll hälften av såsen i en skål och spara till servering. 

2. Förbered salladen. Dra bladen av salladen och skölj i vatten. Hacka i mindre bitar och lägg i en skål. Skölj, skala och skär gurkan. Blanda olivolja, citronjuice, äppelcidervinäger, chili, salt och peppar i en skål. Häll över salladen och gurkan, blanda väl. 

3. Tänd grillen.  

4. Koka potatisen knappt mjuk, och trä sedan på spett. Pensla med rapsolja och strö över lite salt. Lägg på grillen ca 5 min, snurra runt spetten då och då. 

5. Krydda fläskkotletterna med salt. Grilla över direkt värme ca 2–3 min per sida och pensla med ananas-glazen i flera omgångar på båda sidor. Skär i köttet och se så att det är helt genomstekt, annars grillar du ett par minuter till. 

6. Pensla kotletterna med den sparade glazen innan servering, och servera med potatis och sallad.