« Tillbaka

Grönärts- och fetaostbiffar med yoghurtdipp

Vegetariskt

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

25 Min.
(53)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
53 Omdömen
Grönärts- och fetaostbiffar med yoghurtdipp
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 25 Min.

Gör så här:

1. Mixa ärter, vitlök, basilika, mjölk och salt i en matberedare eller med en stavmixer.

2. Tillsätt havregryn och salt. Blanda väl och låt smeten svälla ca 15 minuter.

3. Sätt ugnen på 200°C.

4. Smula fetaosten och tillsätt i smeten tillsammans med vetemjöl och ägg.

5. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Forma biffar med händerna och stek gyllene på båda sidor.

6. Lägg biffarna på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de fått mer färg. När de gräddas i ugnen smälter resten av fetaosten och biffarna håller ihop bättre.

7. Rör ihop yoghurt, citronjuice och citronskal.

8. Servera biffarna med yoghurtsåsen och eventuellt ris, bulgur eller en sallad vid sidan om.