« Tillbaka

Hallon- och lakritsfudge

Baka

Jul

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

60 Min.
(3)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
3 Omdömen
Hallon- och lakritsfudge
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 60 Min.

Gör så här:

1. Klä en form, cirka 20x25 med bakplåtspapper.

2. Lakritsfudge: Krossa turkisk peppar-godiset i en mortel. Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull och koka upp, låt sjuda tills smeten är 120 grader. Rör ibland men inte för ofta, för då kan fudgen sockra sig.

3. Hacka under tiden chokladen. Ta av kastrullen från värmen, rör i chokladen och häll sedan smeten i formen.

4. Hallonfudge: Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull och koka upp, låt sjuda tills smeten är 120 grader. Rör ibland men inte för ofta, för då kan fudgen sockra sig.

5. Hacka under tiden chokladen. Ta av kastrullen från värmen, rör i chokladen och häll sedan smeten i formen.

5. Häll hallonfudgen över lakritsfudgen.

6. Ställ in formen i kylskåpet i minst ett par timmar. Skär sedan lagom stora bitar av fudgen med en vass kniv.