« Tillbaka

Halloumi-våfflor med röror

Jul

Snabbt & Enkelt

Vegetariskt

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

60 Min.
(4)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
4 Omdömen
Halloumi-våfflor med röror
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 60 Min.

Gör så här:

1. Förbered rörorna en dag i förväg: Mixa fetaost, yoghurt och spenat till en krämig röra i en mixer. Ställt svalt.

2. Sätt ugnen på 200°C. Skölj och skala morötterna. Lägg på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen 25–30 min. Mixa rostade morötter, citronjuice, salt och svartpeppar till en krämig röra med en mixer. Ställ svalt.

3. Skiva tomaterna. Blanda med majs och salt. Ställ svalt.

4. Innan servering: Riv halloumin grovt på ett rivjärn och blanda med potatismjöl. Smörj våffeljärnet med smör eller olja och klicka ut cirka 1 dl halloumi på våffellaggen. Grädda våfflorna 2–3 min eller tills de är gyllene.

5. Servera våfflorna med rörorna och låt gästerna själva toppa våfflorna.