« Tillbaka

Helstekt anka med äpple och rosmarin

Fågel

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

90 Min.
(45)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
45 Omdömen
Helstekt anka med äpple och rosmarin
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Förberedelsetid: 30 Min.
Tillagningstid: 90 Min.

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200°.

2. Blanda rotfrukterna med 1 msk olivolja, salt och peppar och lägg i en ugnsform.

3. Fyll ankan med äpple och rosmarin och bind upp med steksnöre.

4. Blanda samman olivolja med honung, salt och peppar och pensla ankan. Lägg ankan på ett galler ovanpå rotfrukterna och ugnsbaka ca 30 minuter.

5. Ta ut formen och fyll på med äppeljuce, sänk värmen till 160° och baka ytterligare ca 1 timme tills innertemperatur ca 65-66°.

6. Ta ut och låt ankan vila 15 minuter.

7. Sås: När ankan är klar, häll av stekskyn i en kastrull och red av med lite vetemjöl och créme fraiche och koka till lagom konsistens, smaka av med salt och peppar.

8. Servera ankan med sås och rostade rotfrukter.