« Tillbaka

Indisk linsgryta med råstekt blomkål & broccoli, serverad med en syrlig gurksallad

Vegetariskt

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

45 Min.
(48)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
48 Omdömen
Indisk linsgryta med råstekt blomkål & broccoli, serverad med en syrlig gurksallad
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 45 Min.

Gör så här:

Linsgrytan

Finhacka lök, vitlök, morötter och chili. Stek i lite rapsolja i en gryta eller kastrull tills löken blir mjuk. Tillsätt ingefära, spiskummin, gurkmeja, kanel och grönsaksbuljong. Stek ytterligare någon minut. Rör om ofta så att det inte bränner fast. Skölj linserna ordentligt. Tillsätt dem tillsammans med krossade tomater och kokosmjölk och låt koka i ca 10 minuter. Dra grytan åt sidan och sätt på ett lock. Låt vila i 10-15 minuter.

Råstekt blomkål & broccoli

Plocka blomkålen och broccolin i små buketter och stek i rikligt med oliv- och rapsolja tills de fått fin färg. Salta och peppra.

Gurksalladen

Skala och kärna ur gurkan och skär i centimeterstora bitar. Blanda med finhackad koriander, finhackad chili och saften från limefrukten.

Servering

Ställ tillbaka grytan på spisen och slå på vattnet lite i taget till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera grytan i djupa tallrikar. Toppa med den varma blomkålen och broccolin samt gurksalladen.