« Tillbaka

Janssons frestelse

Jul

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

120 Min.
(29)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
29 Omdömen
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Förberedelsetid: 20 Min.
Tillagningstid: 90 - 120 Min.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 C.

2. Skär potatisen i stavar. Koka den i grädde, mjölk och anjovisspad tills den börjar mjukna. Smaka av med salt och peppar.

3. Skiva och stek löken gyllenbrun i hälften av smöret och farinsockret.

4. Varva potatis, anjovisfiléer och lök i en ugnsfast form.

5. Strö över ströbrödet och toppa med resterande smör i klickar.

6. Ugnsbaka tills potatisen är helt mjuk.

Ansjovistips!

Ansjovis är en fantastisk smaksättarei röror, pajer eller med olika kålsorter.
Anjovis kan också tillagas som en egen rätt. Panera lätt i mjöl, ägg och  ströbröd, stek i rikligt med olja eller smör och servera med hovmästarsås.
Krydda din Jansson med timjan och dragon för en ny touch!