« Tillbaka

Jordärtskockssoppa med äpple, dill och brödcrumble

Snabbt & Enkelt

Soppa

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

25 Min.
(8)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
8 Omdömen
Jordärtskockssoppa med äpple, dill och brödcrumble
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 25 Min.

Gör så här:

1. Skala och finhacka schalottenlöken. Skala jordärtskockorna och potatisen och skär i mindre bitar.

2. Fräs löken i olja tills den mjuknar. Tillsätt skockor, potatis och timjan och fräs ihop några minuter.

3. Tillsätt vatten och buljong. Låt koka cirka 15 minuter under lock tills allt är mjukt.

4. Skölj, kärna ur och hacka äpplet i små tärningar.

5. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.

6. Tillsätt grädde och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och peppar.

7. Toppa med äpple och dill. Servera gärna med ett gott bröd till.