Gör så här:
1. Skala och finhacka schalottenlöken. Skala jordärtskockorna och potatisen och skär i mindre bitar.
2. Fräs löken i olja tills den mjuknar. Tillsätt skockor, potatis och timjan och fräs ihop några minuter.
3. Tillsätt vatten och buljong. Låt koka cirka 15 minuter under lock tills allt är mjukt.
4. Skölj, kärna ur och hacka äpplet i små tärningar.
5. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
6. Tillsätt grädde och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och peppar.
7. Toppa med äpple och dill. Servera gärna med ett gott bröd till.
Markera de ingredienser du vill lägga till på inköpslistan:
1 Schalottenlök Schalottenlök 500 g Jordärtskocka Jordärtskocka 4 st Potatisar Potatis 1 msk Olja Olja 1 tsk Timjan Timjan 0,5 liter Vatten Vatten 0,5 Grönsaksbuljongtärningar Grönsaksbuljongtärning 1 Äpplen Äpple 2 dl Vispgrädde Vispgrädde 2 msk Äppelcidervinäger Äppelcidervinäger Salt Salt Svartpeppar Svartpeppar Dill Dill