« Tillbaka

Julsallad med rödbetor, apelsin och saffransfärskost

Jul

Sallad

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

50 Min.
(3)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
3 Omdömen
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 50 Min.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Skölj, skala och klyfta rödbetorna. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med 1 msk olja och 1/2 tsk salt. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter eller tills betorna är mjuka.

3. Blanda färskosten med saffran och ställ svalt.

4. Skär rödkål tunt med kniv eller en mandolin. Blanda med 1 msk olja och krama kålen mjuk med händerna. Skala och skär tunna skivor av apelsinen.

5. Blanda rödbetor, kål och apelsin. Toppa med färskost, hasselnötter och dill. Ringla över lite olivolja och smaka av med salt.