« Tillbaka

Kall potatiskräm med chips

#Lidlsmästare

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

180 Min.
(3)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
3 Omdömen
Kall potatiskräm med chips
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 180 Min.

Gör så här:

Potatiskräm

1. Skala och koka potatisen mjuk.

2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.

3. Blanda grädde och mjölk i en kastrull, koka upp.

4. Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur och smält ner bladen i den varma gräddmjölken.

5. Tillsätt juice och pressa i potatisen.

6. Mixa eller rör kraftigt.

7. Vill du ha en slätare kräm så passera även potatisblandningen genom en sil.

8. Smaka av med salt och peppar.

9. Häll upp krämen i djupa tallrikar och låt den stelna/sätta sig i kylen i minst ett par timmar.

10. Ta gärna ut den en stund i rumstemperatur innan men dekorera precis innan servering.

Chips

1. Behåll gärna skalet på och skiva potatisen riktigt tunt, enklast med en mandolin.

2. Skölj skivorna i kallt vatten.

3. Klappa dem torra med en kökshandduk.

4. Fritera i neutral olja på 160-180 grader.

5. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.

Recept av: @anax_skafferi - vinnare av #lidlsmästare 2019 vecka 12