« Tillbaka

Kanelscones med pekannötter och tranbär

Baka

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

30 Min.
(7)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
7 Omdömen
Kanelscones med pekannötter och tranbär
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 30 Min.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda ihop 4 dl mjöl, 0,5 tsk salt, 2 tsk kanel och 1,5 tsk bakpulver i en bunke.

3. Tärna i 50 g kallt smör i de torra ingredienserna och nyp ihop tills smöret är fördelat.

4. Tillsätt 2 dl filmjölk och knåda ihop till en deg.

5. Grovhacka 0,5 dl pekannötter och tillsätt dem i degen tillsammans med 0,5 dl tranbär.

6. Gör två rundlar av degen. Dela dem i sex delar så att det blir sex trekantiga scones av varje. Grädda i 10 minuter tills de fått fin färg.