« Tillbaka

Kladdkaka

Baka

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

30 Min.
(16)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
16 Omdömen
Kladdkaka
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 30 Min.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 170° C.

2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3. Rör ner alla ingredienser till kakan i det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 17-20 min. Låt svalna.

4. Vispa grädden löst.

5. Värm hallon och florsocker några minuter i en kastrull, sila bort kärnorna och låt svalna. Vänd ner i grädden och servera till kakan.

Tips! Se till att kladdkakan är lite lös i mitten innan du tar ut den. Låt svalna innan den serveras. Perfekt att göra dubbel sats, grädda några minuter till bara.