« Tillbaka

Kladdkakegranar

Baka

Efterrätt

Jul

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

60 Min.
(3)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
3 Omdömen
Kladdkakegranar
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 60 Min.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform som är cirka 23 cm i diameter.

2. Smält smöret och låt det svalna något.

3. Rör samman ägg och socker i en skål. Rör i smöret och sedan de torra ingredienserna.

4. Häll smeten i formen och grädda i 18–20 minuter. Låt kakan svalna helt.

5. Tag loss kakan och lägg den på ett fat. Dela den i åtta lika stora delar.

6. Blanda florsocker med lite vatten tills du får en krämig glasyr. Färga grön för granar och röd för tomteluvor.

7. Renar: Gör två runda ögon med glasyr och sätt dit godisbitar. Fäst en röd godisbit med lite glasyr som nos. Bryt av salta pinnar som horn.

8. Tomteluvor: Häll röd och vit glasyr på spritspåsar och spritsa en luva på kladdkakan.

9. Granar: Spritsa slalom med den gröna glasyren. Strö över strössel och bryt av en salt pinne och fäst som trädstam.