« Tillbaka

Köttbullar med potatismos, inlagd gurka och gräddsås

Middag

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

40 Min.
(6)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
6 Omdömen
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 40 Min.

Gör så här:

1. Koka upp vatten, socker och vittvinsvinäger och låt svalna. Lägg sedan gurkskivorna i lagen.

2. Skala och koka potatisen. Koka under tiden upp mjölken med lagerblad, vitlök och lök. Låt stå och dra några minuter. Häll av vattnet från potatisen, tillsätt mjölkblandningen och smöret. Vispa eller pressa till mos och smaka av med salt och peppar.

3. Stek köttbullarna.

Gräddsås

Fräs löken i smöret, tillsätt mjölet och rör ut med grädden. Koka upp och smaka av med 1 msk spad från den inlagda gurkan, salt och peppar.

Servera gärna tillsammans med rårörda lingon.