« Tillbaka

Kryddig smokey chili con carne med picklad lök, creamy corn, pico de gallo och parmsanbollar serverade i hemmagjorda vetetortillas

#Lidlsmästare

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

90 Min.
(11)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
11 Omdömen
Kryddig smokey chili con carne med picklad lök, creamy corn, pico de gallo och parmsanbollar serverade i hemmagjorda vetetortillas
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 90 Min.

Gör så här:

Kryddig Chili Con Carne

1. Stek lök, vitlök och chili i en kastrull.

2. Ställ kastrullen åt sidan och stek sedan sidfläsket på hög värme i några minuter.

3. Stek köttfärs och tillsätt lökblandnigen och sidfläsket.

4. Tillsätt kalvfond efter smak, krossade tomater och öl. Låt det puttra på låg värme i ca 10 minuter.

5. Tillsätt kryddor och vänd ner bönorna.

6. Smaka av ordentligt och tillsätt eventuellt mer krydda efter smak.

Picklad Rödlök

1. Skiva rödlöken tunt.

2. Koka upp ättika, socker, vatten och lite salt

3. När lagen kokar, häll den över löken.

4. Lägg i en burk och låt stå kallt ett par timmar.

Pico De Gallo

1. Finhacka alla ingredienser och blanda ihop

2. Smaka av med salt och peppar!

Creamy Corn

1. Stek vitlök och chili i smör i en liten kastrull.

2. När det mjuknat, tillsätt matlagningsgrädde och majs.

3. Låt sjuda i ca 10 minuter.

4. Smaka av med salt och peppar.

Parmesanbollar

1. Knäck äggen över den kokta pastan och blanda ihop med parmesan och pankoströbröd.

2. Smaka av med salt och peppar.

3. Forma smeten till små bollar och rulla i extra panko.

4. Stek på hög värme i rikligt med olja.

5. Servera och toppa med extra parmesan och flingsalt.

Vetetortillas

1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

2. Tillsätt vatten och olja och blanda ihop till en fast deg

3. Låt vila i kyl ca 30 minuter.

4. Forma degen till bollar och kavla ut till tortillas

5. Stek i torr panna tills de har fin färg.

Recept av: @Ellinorhok- vinnare av #lidlsmästare vecka 7