« Tillbaka

Kycklinglårfilé med smak av Asien

Kyckling

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

50 Min.
(6)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
6 Omdömen
Kycklinglårfilé med smak av Asien
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Förberedelsetid: 480 Min.
Tillagningstid: 50 Min.

Gör så här:

1. Riv vitlök och skalad ingefära till marinaden. Strimla chilin och ta bort kärnorna. Blanda med oljan och sojan.

2. Lägg kycklingen med marinaden i en tät påse i kylen över natten.

3. Skär bort den gröna blasten från purjolöken och se till att ingen sand sitter kvar. Lägg den hel på grillen och pensla med olja, grilla tills den är helt svart. Skala av det yttersta svarta lagret och skär det i grova skivor.

4. Finstrimla salladskålen och grovhacka koriandern.

5. Blanda limesaft, rivet limeskal, finhackad chili, soja och socker och rör tills sockret löst sig.

6. Grilla kycklingen tills köttsaften är klar och genomskinlig. Ge salladslöken någon minut på grillen och blanda med resten av salladsingredienserna, vänd runt med dressingen.

7. Dra kycklingen i bitar över salladen och toppa med färsk koriander.