« Tillbaka

Kycklingrullader fyllda med parmesan och basilika

#Lidlsmästare

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

50 Min.
(3)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
3 Omdömen
Kycklingrullader fyllda med parmesan och basilika
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 50 Min.

Gör så här:
Tomatsås

1. Finhacka schalottenlöken, fräs den mjuk i olivoljan, behöver inte få färg bara den är mjuk.

2. Häll över i kastrull.

3. Mosa/krama tomaterna med handen så det går sönder lite, häll i dom med löken. Häll även i vinet+vattnet. Låt koka upp och sänk värmen.

4. Pressa i vitlöken, alla kryddor samt smula i buljongen. Låt puttra på svag värme i ca 30 min.

5. Klicka i tomatpurén och rör om. Ställ åt sidan. När du sen värmer upp såsen ska du hälla i den hackade persiljan.

Kycklingrulllader

1. Dela kycklingfileérna på längden, så du får 2 platta delar per kycklingfilé.

2 Lägg varje del mellan gladpack och banka försiktigt så du får tunna bitar.

3. Salta och peppra varje del.

4. Fördela ett par basilikablad på varje filé, fördela den rivna parmesanen på alla 4 delar.

5 Rulla sen ihop varje del (så tajt det går) och bind varje del med kött tråd. (Om du tycker att rulladerna håller ihop så behöver du inte använda kött tråd)

6. Stek rulladerna i mycket smör så de får färg. Låt svalna. När de inte är så varma kan du ta bort snöret.

7. Sätt sen in i ugnen på 180° ca 15 min. Ta ut rulladerna och ta bort snöret.

8. Skiva sen rulladerna i ganska tjocka skivor.

Ravioli (Lidls egen) med tomat och mozzarella

1. Följ anvisningarna som står på paketet.

2. När pastan är färdigkokt så häller du den i tomatsåsen som är uppvärmd

Recept av: suss1974 - vinnare av #lidlsmästare 2019 vecka 6