« Tillbaka

Lammstek Provencale

Fest

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

150 Min.
(44)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
44 Omdömen
Lammstek Provencale
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 140 - 150 Min.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 °C. Krydda steken med lite salt och peppar. Lägg på plåt/form och grädda i ugn till en innertemperatur på 54 °C. Ta ut steken och låt vila i ca 15 minuter, inrullad i smörpapper, innan du skivar den.

2. Finhacka under tiden den gula löken och hacka vitlöksklyftorna. Tärna morötterna fint. Fräs gul lök med hälften av vitlöken och morötterna på medelhög värme i lite olja. Slå först på vin och låt koka upp, tillsätt sedan buljongen och sänk värmen. Låt sjuda och reducera tills ca 3 dl återstår, sila över i en annan kastrull och smaka av. Vid behov, red med majsstärkelse utblandat i vatten till önskad konsistens.

3. Skär tomaterna och rödlöken i klyftor. Lägg tomater och lökklyftor i en form, ringla över lite olja och krydda med salt och peppar. Låt stå i ugnen på 150 °C i ca 20- 30 min.

4. Värm kronärtskockskrämen i en kastrull och lägg på tallrikarna. Skiva lammsteken och placera mitt på krämen. Lägg på tomater och lökklyftor.

5. Blanda i resterande vitlök och persilja i såsen och servera till lammet. Potatis eller risotto passar bra som tillbehör.