« Tillbaka

Lammstek med blåmögelost, honungsrostad grönkål och granatäppelkärnor

Kött

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

90 Min.
(0)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
0 Omdömen
Lammstek med blåmögelost, honungsrostad grönkål och granatäppelkärnor
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 60 - 90 Min.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Gnid in steken i mycket salt och vitpeppar.

3. Stick ett par djupa hål i steken med en kniv och tryck ner bitar av blåmögelosten.

4. Lägg på plåt/form, sätt in i ugnen och grädda den till en innertemperatur på 54°C, ta ut och låt vila ca 15, inrullad i smörpapper, innan du skivar upp den.

5. Blanda då olja och honungen med lite salt och peppar i en bunken, lägg i grönkålen.

6. Massera in olja/honungsblandning i grönkålen och lägg sen på en plåt, sätt in i ugnen när lammsteken vilar.

7. Grädda tills kålen ser klar ut och knaprig.

8. Ta ut, strö över granatäpplekärnor och servera med skivad lammstek.