« Tillbaka

Linser med spätzle och wienerkorv

Middag

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

70 Min.
(9)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
9 Omdömen
Linser med spätzle och wienerkorv
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 70 Min.

Gör så här:

1. Låt linserna ligga i blöt över natten i rikligt med kallt vatten. Skala och finhacka löken. Skala och ansa soppgrönsakerna och skär dem i små tärningar. Finhacka persiljan. Skär bort svålen från fläsket, ta bort eventuella benrester och skär fläsket i tärningar. Stek hälften i olja i 1 minut. Tillsätt lök och grönsaker (inte persilja) och låt det steka i ytterligare 2–3 minuter. Låt vattnet rinna av från linserna och tillsätt lagerbladet. Häll över buljongen, tillsätt kryddor och låt det koka i 5 minuter. Skala potatisen och riv den fint. Tillsätt den i linserna och låt det koka ytterligare 10 minuter under lock.

För att spara tid kan du köpa vår färdiga spätzle. För att göra den själv, gör så här:

2. Rör ihop mjöl, ägg, 1 struken tesked salt och ca 1 dl kallt vatten till en slät deg tills det bildas bubblor. Låt degen vila övertäckt i 20 minuter. Skrapa sedan ner degen lite i taget med en spätzlebräda i rikligt med kokande saltat vatten och låt spätzlen sjuda i 1–2 minuter tills de kommer upp till ytan. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem åt sidan.

3. Smaka av linserna med salt, peppar och vinäger och ta bort lagerbladet. Värm korvarna i varmt vatten. Stek resten av fläsket knaprigt i en stekpanna med nonstickbeläggning och ta sedan upp det. Smält smör i stekpannan och vänd spätzlen i smöret. Servera med linser och korv och strö över fläsk och persilja.