« Tillbaka

Lökig paj med Gorgonzola

#Lidlsmästare

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

45 Min.
(14)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
14 Omdömen
Lökig paj med Gorgonzola
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 45 Min.

Gör så här:

1. Arbeta snabbt ihop degen av 100 gram smör, 2,5 dl mjöl , 2 msk kallt vatten.

2. Tryck ut i pajform, cirka 24 cm i diameter.

3. Vila i kylskåp 30 minuter.

4. Nagga med en gaffel.

5. Förgrädda i 10 minuter, 200 grader i mitten av ugnen.

6. Skala och skär tunna havmåneskivor av tre gula lökar.

7. Stek löken på medelvärme i smör utan att den tar färg, i 15 minuter, tillsätt mer smör under stekningen om det behövs.

8. Krydda löken med 0,5 tsk salt, 1 krm vitpeppar,  1 krm svartpeppar.

9. Fyll den förgräddade pajdegen med all lök, samt 2 msk finhackad färsk timjan.

10. Smula över 100 gram Gorgonzola.

11. Gör äggstanning genom att vispa ihop tre ägg, 2 dl mjölk, 0,5 dl vispgrädde, 1 krm salt och 0,5 krm vitpeppar.

12. Häll på äggstanningen och grädda i 30 minuter på 200 grader, eller tills äggstanningen har stelnat/satt sig.

13. Ta ut ur ugnen och dekorera med färsk timjan samt peppra med lite svartpepparkorn.

Tips: Gott att servera tillsammans med krispig sallad och fröknäckebröd.
Recept av: @matpyssel - vinnare av #lidlsmästare 2019 vecka 11