« Tillbaka

Nötytterlår i grönpepparsås, tagliatelle, bakade tomater, ruccola och parmesan

Middag

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

240 Min.
(39)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
39 Omdömen
Nötytterlår i grönpepparsås, tagliatelle, bakade tomater, ruccola och parmesan
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 240 Min.

Gör så här:

Nötytterlår

1. Tärna ner och bryn köttet i en stekpanna med vitlök och smör tills det fått en härlig gyllenbrun färg.

2. Tillsätt resterande ingredienser och fräs ett par minuter.

3. Lägg alltsammans i en kastrull och täck med vatten.

4. Koka köttet tills det är mört, 3-4 timmar på svag värme.

5. Lyft köttet från buljongen och vänd sedan ner det i grönpepparsåsen när den är klar.

Grönpepparsås

1. Stöt pepparen i en mortel och fräs den med löken i smöret i en minut.

2. Tillsätt buljongen samt grädden och låt sjuda ca 30 min på svag värme. Sjud tills ca 5 dl återstår.

3. Smaka av med salt och ev lite socker.

Bakade tomater

1. Blanda tomater med hackad vitlök, olivolja, salt och peppar.

2. Baka på en plåt i ugnen på 90 grader i ca 1 timme.