« Tillbaka

Påsktårta

Baka

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

55 Min.
(19)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
19 Omdömen
Påsktårta
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 55 Min.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner torra ingredienserna och tillsätt smörblandningen.

2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda ca 30 min, känn med sticka när den är klar. Låt botten kallna.

3. Vispa grädden, hälften till fyllningen och resten till toppingen. Grovhacka apelsinchokladen och blanda med nutella och grädde.

4. Topping: Blanda resten av grädden med vaniljsocker och finrivet apelsinskal. Dela botten i tre delar, bred ut fyllningen och lägg i ihop. Toppa tårtan med apelsingrädde och strö över grovriven choklad.