« Tillbaka

Parmaskinka med getostcreme

Förrätt

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

30 Min.
(3)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
3 Omdömen
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 30 Min.

Gör så här:

1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka. Skala och dela dem i klyftor.

2. Rosta valnötterna i ugnen på 200 °C i 5-10 minuter eller tills de fått fin färg.

3. Plocka grönkålen från stjälken i stora bitar. Sjud grönkålen i saltat vatten i 1-2 minuter tills den mjuknat något. Lyft ur kålen och lägg direkt i isvatten för att avstanna kokningen, och för att bevara den fina gröna färgen.

4. Skala bort lite av den vita hinnan från getosten och mixa den slät tillsammans med créme fraiche och lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.

5. Sprid ut rödbetsklyftorna på en tallrik och fördela grönkålen över. Klicka över getostcremen och drapera parmaskinkan över tallriken. Strö över valnötterna, droppa lite olivolja över och krydda med nymalen svartpeppar.