« Tillbaka

Parmesangratinerad hummer med fänkål

Fisk & Skaldjur

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

45 Min.
(1)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
1 Omdömen
Parmesangratinerad hummer med fänkål
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 45 Min.

Gör så här:

1. Majonnäs: Vispa äggula, vinäger och senap. Tillsätt sedan olja i liten stråle under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar.

2. Dela humrarna, ta ur och tärna köttet.

3. Skär fänkål, lök, chili och tomat i ca 3 mm stora tärningar. Blanda med majonnäs, hummerkött och dill. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg tillbaka hummerköttet i skalet och strö den rivna parmesanosten över.

5. Gratinera på 190 °C ca 7 minuter. Servera med en citronklyfta och en härlig sallad.