« Tillbaka

Pepparkakscupcakes med skumtomtefrosting

Baka

Jul

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

45 Min.
(19)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
19 Omdömen
Pepparkakscupcakes med skumtomtefrosting
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 45 Min.

Gör så:

1. Börja med frostingen. Klipp skumtomtarna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med 5 dl vispgrädde. Värm på medelvärme tills alla skumtomtar har smält. Häll över i en bunke, sätt på plastfilm och låt bli helt kallt, helst över natten, men minst 4–5 timmar.

2. Muffins: Smält smöret och ställ åt sidan.

3. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd sedan ner filmjölk och lingonsylt och till sist det smälta smöret. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i 12 minuter på 175 grader.

4. Låt muffinsen bli helt kalla. Vispa upp frostingen med en elvisp tills den är spritsbar. Spritsa frostingen på muffinsen.