« Tillbaka

Pepparkaksdeg och kristyr

Baka

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

45 Min.
(0)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
0 Omdömen
Pepparkaksdeg
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 45 Min.

Gör så här:

1. Blanda bikarbonat med mjölet i en bunke.

2. Koka upp vatten och socker i en kastrull

3. Ta av sockervatten från plattan och tillsätt sirap, smör, nejlikor, kanel och ingefära till det varma sockervattnet, rör till en jämn smet.

4. Rör därefter ner mjölblandningen. (Degen ska vara lite lös, den hårdnar när den kallnat).

5. Täck degen med plastfolie och låt den stå i kylen ca 1 dygn.

6. Värm ugnen till 225°C.

7. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bakbord, ta ut kakorna med mått och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

8. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, låt kakorna svalna på plåten och lossa med en stekspade.

7. Förvara pepparkakorna i en tätslutande burk.

Kristyr

1. Blanda ihop samtliga ingredienser till kristyren, och vispa ihop, gärna med en elvisp.

2. Lägg sedan kristyren i en spritspåse och dekorera pepparkakorna.