« Tillbaka

Pizza gjord på nattbakad högrev i egenkokt barbecuesås

#Lidlsmästare

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

120 Min.
(8)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
8 Omdömen
Pizza gjord på nattbakad högrev i egenkokt barbecuesås
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 120 Min.

Gör så här:

Rub till högrev

1. Gnid in ruben i köttet.

2. Lägg köttet i en gryta

3. Häll på en del av bbq-såsen (så att det täcker köttet)

4. Tillsätt 1 klyftad lök, 4-5 klyftor vitlök och 4 stjälkselleri skurna i bitar runt om köttet.

5. Lägg på lock och baka i ugnen på ca 125 grader över natten.

Pizzadeg

1. Häll upp vattnet i en bunke, lös upp jästen och sockret i det.

2. Låt stå i 10 minuter.

3. Tillsätt oljan och blanda i mjöl.

4. Arbeta degen i maskin ca 10 minuter

5. Tillsätt salt och fortsätt arbeta degen lite kraftigare i ca 3 minuter.

6. Forma degen till en boll och lägg tillbaka den i skålen som du oljat in med olivolja.

7. Pensla degen med olja, täck med plastfolie och låt jäsa 1 timme.

BBQ-sås

1. Koka ned lök, chili, cola, chilisås, whiskey och socker i ca 1 timme

2. Blanda i liquid smoke och 1 ruta mörk choklad

3. Krydda med salt och peppar

Vitlökssås med brieost

1.Smält brieosten och blanda med grädden. Om det blir lite grynigt så passera genom en sil.

2. Låt kallna och blanda sedan med 3 dl creme fraiche, 2 rivna vitlöksklyftor, hackad persilja, salt och peppar från kvarn.

Hemkokt tomatsås

1. Hacka löken och fräs i olivolja på hög värme i ca 5 minuter

2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt reducera i ungefär en timme

3. Mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Pizzasallad

Blanda vitkål med rapsolja, ättika, vitvinsvinäger, basilika, oregano, flytande honung och en vitlöksklyfta. Massera in alla kryddor ordentligt.

Coleslaw

Blanda strimlad vitkål, grovrivna morötter och äpplen med äppelcidervinäger, majonnäs och senap.

Recept av: @merjahellgren - vinnare av #lidlsmästare vecka 10