« Tillbaka

Pocherat ägg med spenat & romsås

Fest

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

25 Min.
(6)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
6 Omdömen
Pocherat ägg med spenat & romsås
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 25 Min.

Gör så här:

Ägg

1. Koka upp 2 l vatten i en vid kastrull. Blanda ättikan med 2 dl vatten, häll  i fyra små koppar. Knäck äggen i varsin kopp och låt stå i 6-7 min.

2. Vispa en virvel i det kokande vattnet och häll i äggen försiktigt utan omrörning, sänk värmen till medel  och  pochera i 3 1/2 minut. Lyft äggen med en slev och placera på tallrik eller fat.

Spenatkräm

1. Koka försiktigt upp crème fraîche, rör i spenaten, örterna samt olivoljan. Smaka av med salt och peppar.

2. Vänd ner stenbitsrommen. Häll den ljumna såsen över de varma äggen.